Tips voor webdesign

Webdesign is een kunst, maar het volgen van basisstappen kan zelfs een niet-kunstenaar naar een goed ontwerp leiden. Voor de beginner of de expert is er altijd meer te leren met deze webdesigntips.

Tips voor webdesign

1. Grafisch ontwerp van de site

Er is een gezegde. Eerste indruk is de laatste indruk. Het ontwerp van de site is een van de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van een webpagina. Als het ontwerp goed en gemakkelijk te begrijpen is, zullen bezoekers eerder veel pagina’s van de site bekijken. Een lelijke, onduidelijke site zal er waarschijnlijk toe leiden dat pagina’s worden gesloten zonder naar de inhoud te kijken. De lay-out van de hele site moet consistent zijn en elke webpagina moet eruit zien als onderdeel van één website. Dezelfde presentatiestijl en kleurenschema voor inhoud moet op de pagina’s van de site worden gevolgd. De inhoud van de site moet worden onderverdeeld in logische secties. Voor puur artistieke sites zijn er uiteraard uitzonderingen op deze regels. Voor sites die geld willen verdienen, moeten deze richtlijnen bijna altijd worden gevolgd.

2. Beperk het gebruik van plug-ins die nodig zijn om uw site te bekijken

Probeer het gebruik van extra componenten te vermijden die de gebruiker moet downloaden om de webpagina te bekijken. Mensen vermijden vaak het downloaden van onnodige plug-ins en sluiten de webpagina mogelijk zonder deze te bekijken als ze een nieuwe plug-in moeten downloaden en installeren. Sommige externe componenten zijn echter heel gewoon geworden. Componenten zoals Java-applets, Shockwave- en Flash-componenten en Active X-componenten worden standaarden voor webontwikkeling. zorg voor een snelle wordpress website!

3. Vermijd ongewenste tools en effecten

Gebruik niet alle tools die gratis op de markt verkrijgbaar zijn. Knoppen voor paginastatistieken zijn gebruikelijk, maar de meeste fatsoenlijke webhosts bieden dezelfde service zonder advertenties. Mensen gebruiken ook effecten zoals fade-ins en outs, die een gebruiker die op zoek is naar informatie kan vertragen. Dit is een mogelijke bron van irritatie.

4. Duidelijke en beknopte inhoud op de website

In de meeste gevallen moet de inhoud van een site duidelijk zijn, zodat de bezoeker vanaf de eerste pagina weet waarvoor de site bedoeld is. Om de meeste bezoekers te bereiken, moet de informatie duidelijk worden overgebracht zonder het gebruik van jargon dat een gemiddelde persoon misschien niet begrijpt.

5. Werk de site regelmatig bij.

Als u wilt dat mensen uw website opnieuw bezoeken, zorg er dan voor dat u uw site regelmatig bijwerkt. Als bezoekers altijd nieuwe informatie op uw site vinden, zullen ze waarschijnlijk opnieuw bezoeken. Als de informatie altijd stagneert, is het erg moeilijk om de aandacht van een bezoeker op lange termijn vast te houden.

6. Beperk het gebruik van afbeeldingen

gebruik van veel afbeeldingen kan ertoe leiden dat het downloaden van pagina’s traag verloopt. Trage websites zijn irritant voor bezoekers vanwege trage verbindingen en snelle verbindingen. Bovendien indexeren zoekmachines geen tekst in afbeeldingen.

7. HTML-coderingsnormen

juiste coderingsnormen moeten worden gevolgd voor compatibiliteit tussen verschillende browsers. Veel mensen laten bijvoorbeeld het gebruik van alt-tag voor afbeeldingen achter en mensen met een trage internetverbinding kunnen problemen hebben met het bekijken van de afbeeldingen. Als een alt-tag aanwezig is, weet de bezoeker tenminste wat er ontbreekt. De juiste hoogte- en breedtekenmerken zorgen ervoor dat de pagina correct wordt weergegeven terwijl de pagina wordt geladen. http://www.w3.org/ biedt een veelgebruikte standaard.

Tips voor webdesign kunnen u helpen bij het overweldigen van een site. Gebruik ze om het meeste waar voor je geld te krijgen Remedia.nl uit Groningen helpt u graag verder.